The City That Never Sleeps
Have fun! X




posted : Tuesday, 15 March 2016
title :
Assalamualaikum kawan2, it's been 3 years dah tak tulis entri. Lama tu wei lol. Sekarang ni umur dah masuk 18 tahun (belum secara rasminya lagi) kahkah. Dah 18 tahun tu tau2 je le, aku ni budak lepasan SPM ha ha ha. 




Alhamdulillah, result ku memuaskan walaupun tak gempak cam kawan2 yang lain. Pape pun tahniah yang dapat keputusan cemerlang. *flying kiss*. Okay. 

Kalau dapat result yang tak berapa nak ok, bersyukur. Result cemerlang pun bersyukur. Aku mengaku masa aku jejak kaki nak pi ambik result SPM haritu, aku memang letak expectation yang tinggi kat result aku, atleast I can get 5 atau 6 A. Dapat la naik pentas, dapat anugerah ke an? Tapi bila nama tak dipanggil, rasa macam teruk, broken, sedih ya amat. And the only person yang boleh tenangkan aku masa tu, mak aku sorang je. Tapi apa yang buat aku happy ialah hahaha aku takde gred D atau E mahupun fail. Tu la bersyukur hewhew. Ya lah, dah aku study sampai situ ja, situ ja la aku dapat. Belajar malas dapat la gred lagi teruk an? Haha.


Jadi, yang dapat result tak cemerlang, hampa jangan risau la. Banyak lagi peluang kat luar sana. Aku di sini pun sendu mengenangkan nasib masa hadapan nanti. Rezeki tu ada, percaya kat Allah. Allah tak bagi harini, Dia bagi nanti. *dah berapa kali aku ulang ayat ni* haha

Ok itu saje. Next entry aku nak post pasal course yang aku pilih, apa yang kena buat masa masuk U. Tapi berdasarkan apa yang aku baca la. Belum rasa lagi haha okay bye. Assalamualaikum!